Verkkouutiset

Amerikkalaiskenraali ihmeissään: Miksi ISIS:n pääkaupunki on yhä pystyssä?

Amerikkalaiskenraalin (evp.) mukaan presidentti Barack Obamalla ei ole strategiaa Isiksen lyömiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Niin kutsuttu Islamilainen valtio voidaan lyödä, mutta se vaatii tilanteen uudelleenarviointia, toteaa eläkkeellä oleva Yhdysvaltain ilmavoimien kenraaliluutnantti Tom McInerney.

Ilmavoimien entinen varaesikuntapäällikkö McInerney katsoo, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman on osoitettava suurempaa tahtotilaa, liittouman Isistä vastaan tekemien ilmaiskujen määrää pitää kasvattaa eksponentiaalisesti, voimakäyttövaltuuksia pitää järkeistää ja arabimaista on koottava maajoukko.

McInerneyn mukaan Obamalla ei ole Isiksen vastaista strategiaa.

– Hänellä ei ole strategiaa, ja sen vuoksi 16 kuukautta sitten aloittamamme ilmaiskut jatkuvat edelleen, McInerney sanoo uutissivusto WND:lle.

– Presidentti ei ole osoittanut minkäänlaista halua tuhota Isistä. Me emme yritä tuhota Isistä.

McInerneyn mielestä Yhdysvaltain liittouman on tuhottava ilmaiskuilla tärkeät valtatiet Isiksen hallitsemilla alueilla Irakissa ja Syyriassa.

– Meidän on tuhottava myös heidän Rakkassa sijaitsevat komentokeskuksensa ja päämajansa. Me tiedämme, missä ne sijaitsevat. Meidän on lisäksi tuhottava heidän öljynsä ja ajoneuvonsa, joita he käyttävät öljyn toimittamiseen.

McInerneyn mukaan satelliittikuvat Rakkan kaupungista osoittavat liittouman tehottomuuden.

– Katselen kuvaa Rakkan kaupungista, jossa Isiksen päämaja sijaitsee. Kaupungin kaikki rakennukset ovat edelleen pystyssä. Miksi? Se johtuu siitä, että emme suorita tarpeeksi ilmaiskuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)