"Sopimus ratkoo todellisen kilpailukyvyn kannalta vähäpätöisiä kysymyksiä"

Ylempien Toimihenkilöiden puheenjohtajan Heikki Kaupin mukaan on hyvä, että yhteiskuntasopimus todennäköisesti saadaan aikaiseksi.

  • LKS 20150526 - Tekniikan akateemisten Tekin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi haastaa Akavan nykyisen puheenjohtaja Sture Fjäderin puheenjohtajan valinnassa 26. toukokuuta 2015 Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Ylempien Toimihenkilöiden puheenjohtaja Heikki Kauppi,

    ()

Valitettavaa sen sijaan on, että sopimus ratkoo todellisen kilpailukyvyn kannalta vähäpätöisiä kysymyksiä.

– Taloustieteellisen tutkimuksen mukaan jopa 85 prosenttia kilpailukyvystä perustuu innovaatioihin. Talouden suunta voidaan kestävästi kääntää vain edistyneempien tuotteiden ja liiketoimintamallien avulla, Heikki Kauppi huomauttaa.

– Paikallisella sopimisella on hyvät edellytykset lisätä sekä tuottavuutta että työhyvinvointia. Paikallisen sopimisen lisäämisen ehdoton edellytys on kuitenkin luottamusmiesten aseman vahvistaminen. Kauppi toteaa.

Hänen mukaansa YTN tukee luottamusmiehiään kaikin keinoin, mutta edellyttää myös työnantajan turvaavan luottamusmiesten toimintaedellytykset.

– Hyvää neuvottelutuloksessa on se, että YTN:n pitkään vaatimat työaikapankkiratkaisut ovat nyt kokonaisuudessa mukana, toteaa Kauppi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.