Verkkouutiset

”Sopimus ratkoo todellisen kilpailukyvyn kannalta vähäpätöisiä kysymyksiä”

Ylempien Toimihenkilöiden puheenjohtajan Heikki Kaupin mukaan on hyvä, että yhteiskuntasopimus todennäköisesti saadaan aikaiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valitettavaa sen sijaan on, että sopimus ratkoo todellisen kilpailukyvyn kannalta vähäpätöisiä kysymyksiä.

– Taloustieteellisen tutkimuksen mukaan jopa 85 prosenttia kilpailukyvystä perustuu innovaatioihin. Talouden suunta voidaan kestävästi kääntää vain edistyneempien tuotteiden ja liiketoimintamallien avulla, Heikki Kauppi huomauttaa.

– Paikallisella sopimisella on hyvät edellytykset lisätä sekä tuottavuutta että työhyvinvointia. Paikallisen sopimisen lisäämisen ehdoton edellytys on kuitenkin luottamusmiesten aseman vahvistaminen. Kauppi toteaa.

Hänen mukaansa YTN tukee luottamusmiehiään kaikin keinoin, mutta edellyttää myös työnantajan turvaavan luottamusmiesten toimintaedellytykset.

– Hyvää neuvottelutuloksessa on se, että YTN:n pitkään vaatimat työaikapankkiratkaisut ovat nyt kokonaisuudessa mukana, toteaa Kauppi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)