Verkkouutiset

Yrittäjät: Talouspolitiikkaan tarvitaan iso muutos

Suomen Yrittäjien liittokokouksen mukaan yrittäjyyden vahvistamisen on oltava tulevan vaalikauden tärkein tavoite, jotta hyvinvointi Suomessa taataan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liittokokous esittää päättäjille kannanotossaan viittä keinoa, joilla talous saadaan takaisin kasvu-uralle ja yritysten sekä kansalaisten luovuus hyödyttämään koko yhteiskuntaa.

Ensinnäkin työmarkkinat pitää uudistaa antamalla yrittäjille ja työntekijöille paremmat mahdollisuudet sopia työehdoista työpaikoilla.

Toiseksi julkisen sektorin osuus taloudesta on pienennettävä alle 50 prosenttiin, ja tuottavuutta pitää lisätä julkisissa palveluissa ottamalla yritykset laajemmin mukaan palvelutuotantoon.

Kolmanneksi verotuksen kannustavuutta pitää lisätä. Julkisen sektorin osuutta supistamalla jää tilaa liian kireän verotuksen alentamiseksi. Verotusta on muutettava tukemaan yritysten kasvua, pienyrityksiä on kannustettava yrittäjävähennyksellä ja verotuksen pitää mahdollistaa joustavat sukupolven- ja omistajanvaihdokset.

Neljänneksi yksinyrittäjien asemaa on parannettava. Yrityslainsäädännössä on ajateltava ensin pieniä yrityksiä, jotta sääntelykuorma on kohtuullinen. Pienimpien yritysten verotuksen on oltava kannustavaa, yrittäjän sosiaaliturvan puutteita pitää edelleen korjata ja työntekijöiden palkkaamiskynnystä pitää madaltaa.

Viidenneksi Suomen Yrittäjien liittokokous vaatii turhasta sääntelystä luopumista. Poliitikkojen on liittokokouksen mielestä tehtävä lainsäädännön järkeistämisestä selvä linjaus ja käynnistettävä ohjelma työn toteuttamiseksi.

Perjantaina koolla oleva liittokokous on Suomen Yrittäjien korkein päättävä elin. Se kokoontuu kerran vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)