Verkkouutiset

Tekniikan alan yhteistyöyliopistolle ehdotetaan 12 miljoonan euron avustusta

Tekniikan alan yhteistyöyliopistoa valmistellut työryhmä on saanut valmiiksi loppuraporttinsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Åbo Akademin rehtorin Mikko Hupan johtama työryhmä esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle 12 miljoonan euron avustusta FITech-Turku-hankkeen toteuttamiseen vuosina 2017–2021.

Yhteistyöyliopiston avulla pyritään tarjoamaan korkeakoulutettuja tekniikan alan osaajia Lounais-Suomen kasvualojen tarpeisiin.

Avustus kattaisi 70 prosenttia kokonaiskustannuksista. Mukana olevat seitsemän yliopistoa ovat sitoutuneet kattamaan loput omalla rahoituksellaan.

Alustavan arvion mukaan amk-insinöörien ja diplomi-insinöörien tarve kaksinkertaistuu Lounais-Suomessa lähivuosien aikana, mikä tarkoittaa vuosittain noin 850–900 työntekijää alueen yrityksiin.

Jo tulevana syksynä yhteistyöyliopiston on tarkoitus lisätä kaikkien tekniikan alan yliopistojen opiskelijoille diplomitöitä, harjoittelua ja kurssiprojekteja Lounais-Suomessa. Samalla Turun yliopiston ja Åbo Akademin teekkareille sekä matematiikan, fysiikan ja kemian alan opiskelijoille tarjotaan erillisopinto-oikeuksia muihin tekniikan alan yliopistoihin.

Muualla Suomessa ja ulkomailla asuvia tekniikan ja filosofian kandidaatteja puolestaan houkutellaan uusiin, Lounais-Suomen kasvuhaasteisiin tarttuviin DI-ohjelmiin. Suunnitelmissa on tarjota opiskelija- ja ylioppilaskuntapalveluita opiskelijoille, jotka opiskelevat kotikampuksensa ulkopuolella.

Yhteistyöyliopisto järjestää myös täydennys- ja muuntokoulutusta jo valmistuneille diplomi- ja amk-insinööreille sekä Turussa että muilla paikkakunnilla. Lisäksi Tekniikan alan yhteistyöyliopisto tarjoaa tohtorikoulutettaville tutkimusaiheita, jotka nivoutuvat Lounais-Suomen yritysten kasvuhaasteisiin.

Ennen FITechin virallista perustamista yhteistyötä toteuttaa Aalto-yliopiston koordinoima yliopistokonsortio. Konsortioon kuuluvat Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

FITechin perustajajäseniä ovat lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan akateemiset ry.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)