Verkkouutiset

Suomen keskipalkka yli kolminkertainen Viroon verrattuna

Viron keskipalkka oli viime vuonna ensi kertaa yli 1 000 euroa koko vuoden ajalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron keskipalkka oli vuodelta 2014 1 005 euroa kuukaudessa, Viron yleisradio kertoo. Keskimääräinen tuntipalkka oli 6,14 euroa. Keskipalkka nousi edellisvuodesta 5,9 prosentilla.

Palkat nousivat kaikilla aloilla. Vaimeinta nousu oli IT- ja viestintäsektoreilla. Näillä aloilla palkat ovat kuitenkin keskimäärin yli 1 500 euroa kuukaudessa.

Julkisen sektorin keskipalkat ovat Virossa hieman yksityissektoria korkeammat. Julkisen alan keskimääräinen kuukausipalkka oli vuonna 2014 1 037 euroa ja yksityisen sektorin 994 euroa.

Matala palkkataso on Virossa jatkuva yhteiskunnallisen keskustelun ja tyytymättömyyden aihe. Palkkataso on myös yksi pääsyistä virolaisten maastamuuttoon.

Viron yleisradion mukaan arviolta noin 50 000 virolaista elää ja työskentelee Suomessa. Moni heistä tulee Suomeen kotimaata korkeampien palkkojen perässä.

Tilastokeskus ei ole vielä julkaissut suomalaisten palkkatietoja vuodelta 2014. Kokoaikaisen palkansaajan keskimääräinen kuukausiansio Suomessa oli tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 3 284 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)