Verkkouutiset

T&T: Suomalaisyritysten tutkimusinvestoinnit kutistuvat yhä

Suomalaisyritysten tutkimusmenot jatkavat selvää laskuaan. Vähennysten kärjessä on teknologia- ja konepajateollisuus, kertoo Tekniikka&Talous-lehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaikkiaan yritykset investoivat tutkimukseen ja tuotekehitykseen Suomessa viime vuonna noin 4,4 miljardia euroa, joka on Tilastokeskuksen selvitysten mukaan runsaat 200 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna.

Nokian ollessa vielä voimissaan t&k-investoinnit olivat vuosittain yli viisi miljardia euroa. Nokia on nyt lopettelemassa tutkimuksensa supistuksia, mutta leikkausintoa riittää muissa yrityksissä.

Nokian jälkeen eniten tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostava Wärtsilä vähensi kehityspanoksiaan viime vuonna peräti 25 prosenttia.

Muita suuria supistajia olivat Valmet ja Outotec. Valmetin tutkimukseen ja tuotekehitykseen käyttämät varat putosivat 30 prosenttia 42 miljoonaan euroon. Outotec leikkasi tutkimus- ja tuotekehitysmenoistaan neljänneksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)