Verkkouutiset

Kreikan väitetään pyytäneen Putinilta 10 miljardia dollaria drakmaan siirtymiseksi

Kreikkalaislehden mukaan Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras olisi ollut valmis euroeroon, jos Kreikka olisi saanut ulkomailta riittävät valuuttareservit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jotta valtio voisi laskea liikkeelle omaa kansallista valuuttaa, se tarvitsee vahvan valuutan reservejä, Aleksis Tsipras sanoi Kreikan ERT-televisiokanavan haastattelussa.

Kreikkalaislehti To Viman mukaan Tsipras pyysi tarvittavia valuuttareservejä Venäjän presidentti Vladimir Putinilta. Lehden mukaan Tsipras pyysi Putinilta 10 miljardia dollaria. Vastaavat pyynnöt Tsipras lähetti myös Iranille ja Kiinalle, mutta yhteenkään pyyntöön ei vastattu myöntävästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Putin tuli vastaan ainoastaan maininnalla viiden miljardin dollarin ennakosta liittyen South Stream -kaasuputkeen, jonka on tarkoitus kulkea Kreikan kautta.

To Vima -lehden mukaan Kreikan valtiovarainministeriö valmisteli siirtymistä omaan valuuttaan Slovakian korunan käyttöönoton pohjalta, joka tapahtui vuonna 1993, kun Slovakia irtosi Tshekkoslovakiasta.

Lehden mukaan Tsipras sai tietää 5. heinäkuuta järjestetyn kansanäänestyksen iltana, että Venäjä ei aio suostua Kreikan auttamiseen euroerossa ja Venäjä vahvisti tämän tiedon seuraavina päivinä.

Verkkouutiset kertoi maanantaina, että Putin kieltäytyi auttamasta Kreikkaa, koska hän ei voinut luottaa Tsiprasin hallinnon pysyvyyteen ja Tsiprasilla ei ollut mitään konkreettisia vastapalveluksia luvattavanaan Putinille.

To Vima -lehden mukaan Tsiprasilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua kolmannen tukipaketin tiukennettuihin talouskuriehtoihin, kun riittäviä reservejä itsenäiselle keskuspankille ei ollut saatavissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)