Verkkouutiset

TS: Perusteettomista laskuista yhä suurempi riesa yrityksille

Yrittäjäjärjestöjen mukaan harhaanjohtavasta markkinoinnista ja valelaskuttajista on tullut yrityksille alituinen riesa, kirjoittaa Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Digitalisaation ja yritystoiminnan nettiin siirtymisen seurauksena ilmiö on yleistynyt rajusti 2010-luvulla. Vuoden 2013 yksinyrittäjäkyselyssä 80 prosenttia Suomen yhden hengen yrityksistä kertoi joutuneensa vuoden aikana harhaanjohtavan markkinoinnin kohteeksi.

Yrittäjäjärjestöjen syyttävä sormi osoittaa erityisesti toimijoita, jotka ylläpitävät netissä erilaisia yritysrekistereitä ja -luetteloita.

– Tällaiset palveluntarjoajat kauppaavat erilaisia luetteloita hyvin aggressiivisesti, eivätkä edes mitenkään fair play -hengessä. Ne lähettävät perästäpäin aiheettomia laskuja, joihin yritykset eivät ole sitoutuneet, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom sanoo lehdessä.

Saman huijauksen röyhkeämpi muoto on valelaskutus. Tässä tapauksessa yritykselle lähetetään täysin perusteeton, mutta hyvin aidon näköinen lasku siinä toivossa, että joku erehtyy sen maksamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)