TS: Ranskan energiayhtiöt ahdinkoon Olkiluodon takia

Olkiluodon laitostoimittaja Arevaa uhkaavat miljardikorvaukset. Eurajoen epäonnistunut projekti uhkaa kaataa myös EDF:n jättiprojektin Britanniassa, kertoo Turun Sanomat.

  • LKS 20150417 LKS 20150102 - Olkiluodon ydinvoimalaitoksen rakenteilla oleva OL3-yksikkö Eurajoella 16. joulukuuta 2014. ... The Olkiluoto Nuclear Power Plant unit 3 in Eurajoki, Western Finland, on December 16, 2014. There have been many delays during the construction of the Olkiluoto 3. The main contractor in the project is Areva. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Iäisyysprojekti: Olkiluodon ydinvoimalaitoksen OL3-yksikkö.

    ()

Laitostoimittaja Arevan ydinvoimalatoimintojen myyminen ranskalaiselle EDF:lle uhkaa kariutua kiistaan lähes kymmenen vuotta myöhässä olevasta Olkiluodosta, sillä sähköjätti EDF ei halua ottaa Olkiluodon kesken olevaa projektia.

Laitoksen tilaaja Teollisuuden Voima ja laitostoimittaja Areva riitelevät korvauksista välimiesoikeudessa. Olkiluoto vaati 2,6 miljardin korvauksia Arevalta ja Arevan vaatimukset TVO:lta ovat 3,4 miljardia. EDF:n haluttomuus ottaa Olkiluoto itselleen viittaa siihen, että yhtiö uskoo TVO:n voittavan kiistan.

Olkiluodon vaikeudet uhkaavat kaataa myös EDF:n suurhankkeen Britanniassa. Alustavasta lupauksesta huolimatta kiinalainen vähemmistöosakas China General Nuclear Power Corporation ei ole suostunut tekemään sitovaa investointipäätöstä hankkeesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.