Verkkouutiset

Joulumyynti sujui autokaupassa vauhdikkaasti

Vauhdikkaan autokaupan lisäksi tavaratalokauppa osoitti henkiinheräämisen merkkejä joulukuussa, tosin myyntipäiviä oli edellisvuotta enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vähittäiskaupan myynti kasvoi tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 1,6 prosenttia vuodentakaisesta. Viime joulukuussa oli tosin 25 arkimyyntipäivää, mikä oli yksi päivä enemmän kuin vuosi sitten.

Joka tapauksessa vauhtia kehittyi erityisesti autokaupassa, missä kasvu kertyi 8.2 prosenttia. Tavaratalokauppakin kasvoi 1,2 prosenttia, mutta päivittäistavarakaupassa kasvua oli vain 0,2 prosenttia

Tukkukaupan myynti sen sijaan supistui 2,8 prosenttia, ja koko kaupan myynti laski 0,2 prosenttia joulukuussa vuodentakaisesta.

Hintojen alenemisesta johtuen myynnin määrä kasvoi vähittäiskaupassa 3,1 prosenttia ja koko kaupassa 1,9 prosenttia.

Vähittäiskaupan myynti laski tammi-joulukuussa yhteensä 0,7 prosenttia edellisvuodesta. Autokauppa kasvoi 2 prosenttia, mutta tukkukaupassa laskua kertyi 4,6 prosenttia. Koko kaupan myynti supistui viime vuonna yhteensä 2,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)