Verkkouutiset

Uusiutuva energia tarkoittaa Suomessa lähinnä puupolttoaineita

Uusiutuvan energian osuus Suomen energiakulutuksesta jäi viime vuonna alle kolmannekseen. Siitä valtaosa saatiin puupolttoaineista, sen sijaan vesivoiman osuus jäi aika pieneksi ja tuulivoiman erittäin vähäiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusiutuvan energian osuus energian kokonaiskulutuksesta Suomessa laski Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 31 prosenttiin. Uusiutuvien energialähteiden käyttö väheni viime vuonna prosentin, kun taas fossiilisten polttoaineiden käyttö kasvoi 2 prosenttia.

Merkittävin lasku oli vesivoiman käytössä, joka väheni viime vuonna 24 prosenttia. Metsähakkeen käyttö sen sijaan nousi uuteen ennätykseen, kun sitä käytettiin 5 prosenttia edellisvuotta enemmän.

EU:n tavoitteet uusiutuvalle energialle määritellään suhteessa energian kokonaisloppukulutukseen. Näin laskettuna uusiutuvien osuus Suomessa oli ennakkotietojen mukaan viime vuonna 35 prosenttia. Suomen tavoite on 38 prosenttia vuonna 2020.

Energian kokonaiskulutus Suomessa oli Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 1,37 miljoonaa terajoulea, mikä oli samalla tasolla kuin edellisvuonna.

Puupolttoaineet pysyivät viime vuonna Suomen suurimpana energialähteenä ennen öljyä ja ydinenergiaa. Puupolttoaineita kulutettiin noin 339 000, öljyä 317 000 ja ydinenergiaa 247 000 terajoulea.

Sen sijaan vesivoimaa kulutettiin vain 46 000 ja tuulivoimaa alle 3 000 terajoulea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)