Verkkouutiset

Teollisuuden tuottajahinnat nousivat maaliskuussa lähes viisi prosenttia

Metallien jalostuksen ja öljytuotteiden kallistuminen nostivat teollisuuden tuottajahintoja maaliskuussa vuodentakaiseen verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden tuottajahinnat kohosivat Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa vuodentakaisesta keskimäärin 4,8 prosenttia.

Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat nousivat 4,4 prosenttia, ja vientitavaroiden tuottajahinnat nousivat 5,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Teollisuuden tuottajahintojen nousuun vaikutti Tilastokeskuksen mukaan erityisesti metallien jalostuksen ja öljytuotteiden kallistuminen. Tuottajahintojen nousua sen sijaan hillitsi paperi- ja kartonkituotteiden sekä elektronisten laitteiden halpeneminen.

Vientihintaindeksi nousi maaliskuussa vuodentakaisesta 5,3 ja tuontihintaindeksi nousi 12,8 prosenttia. Kotimarkkinoiden perushintaindeksi nousi 6,5 prosenttia. Verollinen kotimarkkinoiden perushintaindeksi nousi 6,0 prosenttia.

Vientihintoja nosti erityisesti metallien jalostuksen ja öljytuotteiden kallistuminen edellisen vuoden maaliskuusta. Hintojen nousua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden halpeneminen.

Tuontihintojen nousuun puolestaan vaikutti erityisesti öljytuotteiden ja metallimalmien kallistuminen edellisen vuoden maaliskuusta. Hintojen nousua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden halpeneminen.

Palvelujen tuottajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta 0,8 prosenttia.

Palvelujen tuottajahintoja nosti etenkin tieliikenteen tavarankuljetusten sekä toimisto- ja liiketilojen vuokrien kallistuminen vuoden takaisesta. Myös postin yleispalvelujen sekä liikkeenjohdon konsultointipalvelujen hinnat kohosivat. Hintojen nousua hillitsi muun muassa televiestinnän, lastinkäsittelyn sekä tietopalvelujen halpeneminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)