Verkkouutiset

Tietokoneohjelmistojen vienti kasvoi yli miljardi euroa

Tietokoneohjelmistojen vienti kasvatti viime vuonna palvelujen ulkomaankaupan ylijäämää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palvelujen vienti ja tuonti vähenivät hieman viime vuonna, mutta palvelujen ulkomaankaupan ylijäämä kasvoi ennakkotietojen mukaan yli kymmenen prosenttia edellisestä vuodesta.

Suurin osa kasvusta selittyy Tilastokeskuksen mukaan tietokoneohjelmistojen viennillä, joka kasvoi yli miljardi euroa. Sekä tietokoneohjelmistot että muut tietotekniikkapalvelut olivat yli kaksi miljardia euroa ylijäämäisiä, mikä kasvatti tietotekniikkapalvelujen kokonaisylijäämä neljään miljardiin euroon.

Palveluja vietiin viime vuonna yhteensä 14,2 miljardin euron arvosta, mutta niitä tuotiin vain 12,5 miljardilla eurolla, mikä teki niiden ulkomaankaupasta 1,6 miljardia euroa ylijäämäisen.

Euroopan unionin maat kattavat palvelujen tuonnista 67 prosenttia ja viennistä 57 prosenttia.

Aasian maista palvelujen viennissä Kiinan ohi nousi Japani, jonka osuus Aasian viennistä oli 20 prosenttia. Palvelujen tuonnissa puolestaan Kiina pysyi merkittävimpänä kauppakumppanina reilun 40 prosentin osuudellaan koko Aasian tuonnista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)