Verkkouutiset

Osakeasuntojen hinnat nousussa helmikuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat tammikuusta helmikuuhun sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat tammikuusta helmikuuhun pääkaupunkiseudulla 0,2 prosenttia ja muualla Suomessa 0,4 prosenttia.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat koko maassa nousivat 0,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,4 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,5 prosenttia.

Helmikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 268 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 595 euroa ja muualla Suomessa 1 674 euroa.

Yksityiseen asuntorahoitukseen erikoistuneen Hypo-pankin pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan talouskasvu, ennätyksellinen kuluttajaluottamus ja toipuvat työmarkkinat tietävät hyvää myös asuntomarkkinoille.

– Kohenevaa kevättä tukevat havainnot Hypossa – tavallisten asuntolainahakemusten määrät ovat kovassa kasvussa. Toisaalta asuntomarkkinat astuvat uuteen aikaan tänä vuonna, kun uudisasuntotulva iskee markkinoille, Brotherus toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)