Verkkouutiset

”Tiedon hyödyntämisen mahdollisuudet ovat valtavat – teollisuus vasta heräämässä”

Tieto ja sen analysointi ovat teknologiayritys IBM:n asiantuntijan mukaan teollisuuden kunnossapidon tulevaisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

IBM:n ennakoivan kunnossapidon ratkaisujen asiantuntija Patrick Couch kertoo, että laitteistosta saatava tieto mahdollistaa jo nyt uudella tavalla tuotannon riskien pienentämisen ja kustannustehokkuuden. Korjaukset tehdään jo ennen kuin ongelmia aiheutuu.

– Valtava määrä tietoa ei muuta mitään. Vasta kun tieto analysoidaan ja siitä saadaan irti juuri toimintaan vaikuttavat faktat, se mahdollistaa kunnossapidon toimenpiteiden optimoinnin. Näin tieto tulee arvokkaaksi, Couch toteaa Expomarkin tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Neste Oilin kunnossapitopäällikkö Vesa Moilasen mukaan jalostamon kunnossapitoseisokin hintalappu on noin 100 miljoonaa euroa. Kunnossapitoseisokin valmistelu aloitetaan pari vuotta ennen toteutuksen ajankohtaa.

– Suunnittelun taustana ovat muun muassa tieto laitteiston kunnosta, tavoitteet tulevalle käyntijaksolle ja kehittämisideat, Moilanen kertoo.

Couch ja Moilanen puhuivat tällä viikolla järjestetyillä Kunnossapitoforumin messuilla Tampereella.

Couchin mukaan tuotannon kunnossapidon optimoivat ratkaisut ja teollinen internet muuttavat tulevaisuudessa alan liiketoimintamalleja.

– Palvelubisnes tekee hyvästä tuotteesta vielä paremman. Sitoutuminen laitteen ylläpitoon tuo korkeampaa asiakastyytyväisyyttä, Couch painottaa.

IBM on investoinut yhteensä 24 miljardia dollaria suurten tietomäärien analysointiin ja hyödyntämiseen. Couchin mukaan tiedon hyödyntämisen mahdollisuudet ovat valtavat, ja paikoillaan ovat jo kaikki tärkeät palaset eli tarpeet, tieto ja teknologia.

– Perinteinen teollisuus on vasta heräämässä näihin kysymyksiin, Couch huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)