Verkkouutiset

Teollisuustuotanto vähentynyt kolmena vuonna peräkkäin

Koko teollisuuden tuotanto oli viime vuoden 2014 joulukuussa 0,9 prosenttia pienempi kuin edellisvuoden joulukuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna teollisuustuotanto väheni 2,6 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Teollisuustuotanto on vähentynyt yhtäjaksoisesti kolmena vuonna peräkkäin. Suomen teollisuustuotanto on pudonnut 19 prosenttia finanssikriisiä edeltävän vuoden 2008 tasosta.

Kausitasoitettu tuotanto väheni joulukuussa 0,1 prosenttia marraskuuhun verrattuna. Marraskuussa kausitasoitettu tuotanto väheni 0,2 prosenttia. Lokakuussa kausitasoitettu tuotanto kasvoi 0,2 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

Päätoimialoista jo puolet oli kuitenkin kasvussa. Eniten kasvoi kemianteollisuus lähes kymmenen prosenttia. Kaivostoiminta kasvoi 9,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvoi joulukuussa vajaan prosentin.

Tuotanto väheni eniten elintarviketeollisuudessa 5,1 prosenttia vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden tuotanto väheni joulukuussa 1,1 prosenttia.

Joulukuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 76,4 prosenttia, joka oli 0,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä 77,1 prosenttia eli prosenttiyksikön enemmän kuin vuoden 2013 joulukuussa.

Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli joulukuussa 79,2 prosenttia, joka oli 1,9 prosenttiyksikköä vuodentakaista suurempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)