Verkkouutiset

Teollisuuden tuottajahinnat laskivat 2,6 prosenttia

Teollisuuden tuottajahinnat laskivat keskimäärin 2,6 prosenttia viime vuoden elokuusta kuluvan vuoden elokuuhun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat laskivat 2,2 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat laskivat 3,2 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Teollisuuden tuottajahintojen laskuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, metallien jalostuksen sekä kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden halpeneminen edellisen vuoden elokuusta. Tuottajahintojen laskua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden sekä koneiden ja laitteiden kallistuminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vientihintaindeksi laski vuodessa 3,2 ja tuontihintaindeksi 2,7 prosenttia. Kotimarkkinoiden perushintaindeksi laski 1,2 prosenttia. Verollinen kotimarkkinoiden perushintaindeksi laski 0,7 prosenttia.

Vientihintoja laski erityisesti öljytuotteiden ja metallien jalostuksen halpeneminen edellisen vuoden elokuusta. Hintojen laskua hillitsi puolestaan etenkin paperi- ja kartonkituotteiden kallistuminen.

Tuontihintojen laskuun vaikutti erityisesti kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden sekä öljytuotteiden halpeneminen edellisen vuoden elokuusta. Hintojen laskua hillitsi etenkin moottoriajoneuvojen kallistuminen.

Heinäkuusta elokuuhun teollisuuden tuottajahinnat nousivat 0,1 prosenttia. Nousu johtui pääasiassa sähkön kallistumisesta edelliseen kuukauteen verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)