Verkkouutiset

Synkkä ennuste: Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa selvästi kasvuaan

Työllisyys ei lähde heti nousuun, vaikka talous kääntyisi kasvuun, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön tuoreessa työmarkkinaennusteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Arviomme on, että vuonna 2014 talouskasvu ei vielä riitä kasvattamaan työllisyyttä vaan se heikkenee edelleen, toteaa

Ennusteen kokoamisesta vastaavan neuvottelevan virkamiehen Johanna Alatalo mukaan ministeriön arvioi, ettei tämän vuoden talouskasvu riitä kasvattamaan työllisyyttä, vaan työllisyys heikkenee edelleen.

Tänä vuonna työllisyyskehitys on ministeriön mukaan negatiivinen kaikilla päätoimialoilla. Työllisyysaste laskee 68,1 prosenttiin ja työttömyysaste nousee 8,7 prosenttiin. Työttömyysaste nousee siitä huolimatta, että työvoiman tarjonta hieman supistuu.

– Vuonna 2015 ennustamme työvoiman kysynnän hieman kasvavan siitäkin huolimatta, että talouskasvu on vielä melko vaatimatonta. Työllisyyden kasvua nähdään ennen kaikkea palveluissa, Alatalo kertoo ministeriön tiedotteessa.

Alatalon mukaan työttömyysaste laskee siitä huolimatta vain 8,5 prosenttiin, sillä samaan aikaan osa työmarkkinoiden ulkopuolelle siirtyneistä palaa työmarkkinoille.

– Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa selvästi kasvuaan tänä vuonna ja hieman vielä ensi vuonnakin. Ennusteemme on, että vuonna 2015 pitkäaikaistyöttömiä on noin 90 000.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousee tänä vuonna noin 321 000:een ja ensi vuonna noin 325 000:een.

Työmarkkinaennusteen lähtökohtana on valtiovarainministeriön uusin suhdanne-ennuste, joka ennustaa maltillista talouskasvua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)