Verkkouutiset

Tela: Työeläkevarojen sijoitustuotot ovat tänä vuonna olleet hyviä

Työeläkevarojen määrä kasvoi heinä-syyskuussa 2,5 miljardilla eurolla 172 miljardiin euroon, kertoo Työeläkevakuuttajat Tela.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työeläkevarojen nimellinen tuotto kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä oli 6,1 prosenttia.

– Talouden epävarmuudesta huolimatta kuluneen vuoden tuotot ovat olleet toistaiseksi varsin hyvät. Tuottolähteet ovat pysyneet monipuolisina pitkin vuotta, kertoo Telan analyytikko Maria Rissanen tiedotteessa.

Suomeen oli työeläkevaroja syyskuun lopussa sijoitettuna 45,6 miljardia euroa eli noin 27 prosenttia sijoitusvaroista. Kotimaisten sijoitusten euromäärä on kasvanut viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana noin 20 miljardilla eurolla.

Sijoitukset muulle euroalueelle olivat yhteensä 43,5 miljardia. Euroalueen ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Ruotsiin ja Japaniin oli sijoitettuna 82,5 miljardia euroa.

Rissanen muistuttaa, että ilman sijoitusvaroja ja niiden tuottoja yksityisalojen työeläkkeisiin olisi tänä vuonna pitänyt kerätä jo yli miljardi euroa nykyistä enemmän. Palkoista olisi siis pitänyt periä noin 2 prosenttiyksikköä enemmän työeläkemaksuja.

– Eläkkeiden rahoituksen näkökulmasta onkin tärkeää hakea tuottoja niistä kohteista, joista niitä kulloinkin on parhaiten saatavilla. Sijoitussalkun hajauttamisella eri kohteisiin ja alueille taataan vakaata tuottoa, Rissanen kertoo.

Kaikista työeläkesijoituksista osake- ja osaketyyppisiä sijoituksia oli syyskuun lopussa 48,1 prosenttia, korkosijoituksia 42 prosenttia ja kiinteistösijoituksia 9,9 prosenttia. Osakesijoitusten osuus kasvoi heinä-syyskuussa, ja vastaavasti korkosijoitusten ja kiinteistöjen osuus laski.

– Parhaiten tuottoja työeläkevaroille on saatu osakesijoituksista, erityisesti on suosittu muita kuin pörssiosakkeita. Nykyisessä sijoitusympäristössä korkosijoituksista on vaikea saada tuottoja. Lisäksi riippuvuutta pörssikurssien kehityksestä on haluttu vähentää ja sijoitusalkkua hajauttaa paremmin, Rissanen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)