Verkkouutiset

AL: Talvivaaran mangaanin talteenotto teknisesti mahdollista

Talvivaara maksoi viimeisen suuren lainapotin pois toukokuussa. Laina oli tarkoitus käyttää kaivoksen käynnistämisen lisäksi mangaanin talteenoton järjestämiseen, Aamulehti kirjoittaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pian rahat saatuaan Talvivaara ja Outokumpu ilmoittivat tutkivansa mangaanin talteenoton edellytyksiä Sotkamossa. Tuloksista ei koskaan kerrottu julkisuuteen.

– Periaatteessa tulokset ovat salaisia. Sen verran niistä voi sanoa, että talteenotto on teknisesti mahdollista. Talvivaaralle on kuitenkin ollut tärkeämpää nikkelintuotannon lisääminen ja uraanin talteenotto, Outokummusta mukana ollut Niilo Suutala kertoo lehdelle.

Tavallisissa ruostumattoman teräksen laaduissa on mangaania 1,5 prosenttiin asti. Suutalan mukaan joissakin teräslaaduissa nikkeliä on korvattu mangaanilla, jolloin osuus voi nousta jopa 8 prosenttiin.

Mangaani aiheutti ongelmia Talvivaaran vesistöpäästöjen yhteydessä kaksi vuotta sitten. Ely-keskus kehotti tuolloin välttämään Talvivaaran alajuoksulla olevien vesien käyttöä löylyvetenä, koska mangaanin vaikutuksista hengitettynä ei ole tutkimustietoa.

Mangaanin hinta on viime vuosina laskenut maailmanmarkkinoilla muiden metallien mukana.

Espoon käräjäoikeus päättänee tänään tiistaina, pääseekö kaivosyhtiö Talvivaara yrityssaneeraukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)