Verkkouutiset

HS: Taantuma kurittaa taksiyrittäjiä

Taksialalla on mennyt hyvin heikosti vuoden 2008 jälkeen, kerrotaan Taksiliitosta. Taksikyytien määrä on vähentynyt 15–20 prosenttia taantuman aikana, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vanhan totuuden mukaan taksialalla näkyy ensimmäisenä sekä hyvät että huonot ajat. Totuuden vahvistaa Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki sanomalla, että taksiala noudattaa hyvin tarkkaan talouden yleistä suuntausta. Säynäjoen mukaan taksikyytien määrä on vähentynyt 15-20 prosenttia vuoden 2008 tasosta.

Suurin osa taksiyrittäjän menoista koostuu palkoista ja niiden sivukuluista. Polttoainekuluista, auton korjaus- ja huoltokuluista sekä renkaista ei voi tinkiä. Ainoat keinot vähentää kuluja onkin tehdä pidempää päivää tai tinkiä omista palkkatuloista. Toinen keino on pitää mahdollisimman vähän väkeä töissä.

Säynäjoen mukaan alan yksi ongelma on liian suuri taksilupien määrä, jolloin kutistuvia markkinoita on jakamassa liian monta yrittäjää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)