Verkkouutiset

Yrittäjät: Yrityspalveluiden järjestäminen ja tuottaminen erilleen

Suomen Yrittäjät kannattaa ministeri Lauri Tarastin esitystä siitä, että useat yritystoimintaan liittyvät palvelut voidaan hankkia joko kunnilta tai yrityksiltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Näin varmistetaan myös yritysten tarvitsemien erityispalveluiden saatavuus, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Selvitysmies Lauri Tarasti julkisti tiistaina raporttinsa siitä, mitä muita tehtäviä kuin sosiaali- ja terveyspalveluita pitäisi asettaa maakunnille. Useat yrittäjien neuvontaan, palveluihin, lupiin ja rahoitukseen liittyviin ELY-keskusten tehtävät siirtyvät maakuntien vastuulle.

– Uudistus vaikuttaa kaikkien toimialojen yrittäjien ja yritysten toimintaan. Maakunnista tulee merkittäviä alueensa yrityksiin ja kehitykseen vaikuttavia elinkeinopoliittisia toimijoita, Kujala sanoo.

Hänen mukaansa yrittäjät itse luovat menestyvän yrityksen ja menestyvät yritykset synnyttävät uusia työpaikkoja, mutta julkiset organisaatiot vaikuttavat yrittäjyyteen luomalla sille joko hyvät tai huonot olosuhteet.

– Tehtäväjaossa pitää keventää hallintoa ja parantaa yritysten tarvitsemien palveluiden saatavuutta. Pitää myös määrittää, mitä palveluita hoidetaan maakunnissa, mitä kunnissa ja mitä yritysten tuottamina, Kujala toteaa.

Suomen Yrittäjien mukaan aluehallinnon palveluja pitää arvioida myös tehokkuuden näkökulmasta ja tunnistaa ne palvelut, joita julkinen sektori kykenee tuottamaan paremmin kuin yksityiset yritykset ja päinvastoin.

– Samalla on huolehdittava, että yritysten toimintaympäristöön sekä alueiden elinvoimaan ja vetovoimaan liittyvät päätökset tehdään lähellä yrittäjää, Kujala vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)