Verkkouutiset

Puukustannukset ja markkinatilanne kaatoivat Stora Enson selluhankkeen Kiinassa

Stora Enso kertoo peruvansa suunnitelmansa sellutehtaan rakentamisesta Kiinan Beihaihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stora Enson oli tarkoitus rakentaa kemiallista sellua tuottava tehdas Kiinaan Beihain tehdasalueelle sen jälkeen, kun yhtiö saa siellä käyntiin kartonkikoneensa.

Nyt yhtiö kuitenkin kertoo aloittaneensa Guangxin maakuntahallinnon kanssa prosessin, jolla kemiallista lehtipuusellua valmistava tehdas poistetaan yhtiön investointiluvasta.

Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundströmin mukaan kysynnän ja tarjonnan suhde maailman sellumarkkinoilla on nyt epäsuotuisa, koska lehtipuusellun tuotanto kasvaa uusien investointien myötä.

– Beihain sellutehtaan kilpailukykyä heikentäisi myös se, että puunhankintakustannukset olisivat liian korkeat, hän kertoo Stora Enson tiedotteessa.

Lopullisen päätöksen suunnitelman perumisesta tekee Stora Enson hallitus.

Mahdollisella perumispäätöksellä ei yhtiön mukaan ole vaikutusta sen nykyiseen toimintaan Beihain tehtaalla. Yhtiöllä on Beihaissa kuluttajapakkauskartonkikone, polyeteenipäällystyslinja ja valkaistua kemitermomekaanista massaa valmistava laitos.

Stora Ensolla on Beihaissa investointilupa myös toiseen kartonkikoneeseen, mutta sen rakentamisesta yhtiö ei ole vielä tehnyt päätöstä.

Sijoittamiseen erikoistuneen yksityispankki Evlin mukaan päätöksen ajankohta on yllätys, koska vielä alkuvuodesta sanottiin päätöksen tapahtuvan vasta Ostrolekan pakkausinvestoinnin valmistuttua eli aikaisintaan 2018

– Alkuperäinen suunnitelma rakentaa kahden kartonkikoneen ja sellutehtaan integraatti on nyt siis haudattu ja Stora Enso joutuu myöntämään, että selluntuotanto Kiinassa on liian kallista ja vaikeaa, Evlin aamukatsauksessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)