Verkkouutiset

Älypuhelinten taisto jatkuu – sovelluskehittäjät vahvoilla

Väitöstutkimus ennakoi mobiilisovellusmarkkinapaikkojen taistelun kuluttajista sekä sovelluskehittäjistä jatkuvan vielä pitkään. Tämä vahvistaa sovelluskehittäjien asemaa markkinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erilaiset mobiilisovellukset ovat yksi nykyaikaisten älypuhelinten suosion kulmakivistä. Mobiiliapplikaatioita on tarjolla jo miljoonia kaikkiaan sadoilta tuhansilta sovelluskehittäjiltä.

Tiukasti kilpailtuja markkinoita hallitsevat yhdysvaltalaisyritykset Google ja Apple markkinapaikoillaan Google Play ja App Store. Googlen kauppa on suunnattu Android-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden sovelluksille, Applen markkinapaikka puolestaan iOS-käyttöjärjestelmälle tehdyille sovelluksille.

Sami Hyrynsalmi kartoitti väitöstutkimuksessaan sovelluskehittäjien asemaa kansainvälisillä markkinoilla. Hän tarkasteli sovelluskehittäjien ansaintamalleja ja arvonluontia sekä verkon asiakasarviointien ja kehittäjien julkaisustrategian vaikutuksia uusilla mobiilisovellusten markkinapaikoilla.

– Markkinoilla on äärimmäisen menestyneitä yrityksiä ja tuotteita. Yksittäisten supermenestyjien tuotteita katsottaessa kuitenkin usein unohtuu, että kirkkaimman kärjen jälkeen keskiansiot laskevat nopeasti. Kilpailu paikoista kärkisijoille on todella kovaa, Hyrynsalmi kertoo väitöstiedotteessaan.

Hän uskoo vertaissuositusten olevan yksi tärkeimmistä pontimista sovellusten asentamiselle.

– Puskaradio on tärkeä väline markkinoilla erottautumiseen. Kaikki keinot erottautua kilpailijoista ovat tärkeitä, koska samankaltaisia palveluja ja pelejä on tarjolla kymmeniä, ellei satoja.

Tilaa uusille mobiilisovellusalustoille löytyy

Väitöskirjatutkimuksesta selviää, että sovelluskehittäjät julkaisevat vain harvakseltaan usealle sovellusalustalle. Kaikkein suosituimmat sovellukset kuitenkin löytyvät useimmilta markkinapaikoilta. Tällä havainnolla on vaikutusta sovellusalustojen tulevaisuuden ennustamisessa.

– Nykyisten teorioiden perusteella näyttäisi siltä, että markkinoilla riittää tilaa useammalle mobiilisovellusalustalle. Tämä tarkoittaisi pitkään jatkuvaa taistoa eri älypuhelinten käyttöjärjestelmien välille, mikä saattaa kääntyä sovelluskehittäjien hyödyksi, Hyrynsalmi arvioi.

Pitkään jatkuvassa markkinakilpailussa sovellukset saattavat nousta laitteita merkittävämmäksi erottautumistekijäksi älypuhelinmarkkinoilla. Tämä saattaisi parantaa kaikkien sovelluskehittäjien asemaa kauppapaikoilla. Erityisesti halutuimpien sovellusten kehittäjien neuvotteluvoima parantuisi.

DI Sami Hyrynsalmen väitöskirja Letters from the War of Ecosystems – An Analysis of Independent Software Vendors in Mobile Application Marketplaces tarkastettiin Turun yliopistossa viime viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)