Verkkouutiset

Öljyntuottajat jäädyttävät tuotantomäärät – hinta pomppasi ja palasi

Qatarin energiaministerin mukaan Saudi-Arabia ja Venäjä ovat sopineet öljyntuotannon määrien jäädyttämisestä tammikuun tasolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Energiaministeri Mohammed Bin Saleh Al-Sadan mukaan Saudi-Arabian, Venäjän, Venezuelan ja Qatarin sopivat tiistaina Dohassa, Qatarissa ehdollisesta sopimuksesta öljyntuotannon jäädyttämiseksi. Sopimus tulisi voimaan, jos muut suuret öljyntuottajat sitoutuvat siihen.

Saudi-Arabian öljyministerin Ali Al Naimin mukaan öljyntuotannon jäädyttäminen on riittävä toimi, koska tarjonta on jo alkanut heiketä alenevien hintojen seurauksena.

Raakaöljyn Pohjanmeren brent-laadun hinta nousi jo ennen päätöksen syntymistä noin kuusi prosenttia 35,22 dollariin barrelilta.

Kuitenkin sopimuksen ilmoituksen jälkeen hinta palasi edeltävälle tasolle. Sopimus tulkittiin markkinoilla pettymykseksi, koska siihen ei sisältynyt öljyntuotannon leikkauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)