Verkkouutiset

FT: Saudi-Arabia myy ulkomaisia sijoituksia kymmenillä miljardeilla dollareilla

Öljyn hinnan aleneminen on pakottanut Saudi-Arabian vähentämään sijoituksiaan sijoitusrahastoissa kymmenillä miljardeilla dollareilla, kertoo Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Öljyn hinnan pudotus on vähentänyt Saudi-Arabian keskuspankin ulkomaanvaluutan reservien arvoa 73 miljardilla dollarilla. Julkinen talous on ollut epätasapainossa, kun maa on elvyttänyt ja lisäksi Saudi-Arabialle tulee kalliiksi sen käymä sota Jemenissä.

– Se oli meidän musta maanantai, eräs kansainvälisen sijoitusrahaston hoitaja sanoi viitaten viime viikon maanantaihin, kun Saudi-Arabia vähensi tuntuvasti sijoituksiaan.

Financial Timesin haastattelema Insight Discoveriesin sijoituspalvelujohtaja Nigel Sillitoe arvioi, että edellisten kuuden kuukauden aikana Saudi-Arabia on vetänyt sijoitusrahastoista pois 50–70 miljardia dollaria.

– Iso kysymys on, milloin ne tulevat takaisin, koska sijoitusrahastojen hoitajat ovat olleet aika riippuvaisia Saudi-Arabiasta viime vuosina, Sillitoe sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)