Verkkouutiset

Kaleva: Rosatomilla vaikeuksia ymmärtää suomalaisia viranomaisvaatimuksia

Rosatom on tarjonnut Pyhäjoen ydinvoimalan suunnitelmiksi kopioita Venäjälle rakennettavan ydinvoimalan suunnitelmista, kertoo Kaleva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tämä kielii siitä, että Fennovoiman venäläisellä laitostoimittajalla Rosatomilla on vaikeuksia ymmärtää suomalaisia viranomaisvaatimuksia.

Suunnitelmakopiot eivät kelpaa Fennovoimalle. Se ei ole suostunut toimittamaan niitä Säteilyturvakeskus STUK:lle tarkastettavaksi. Tämä on puolestaan viivästyttänyt rakentamislupahakemukseen liittyvien lupa-aineistojen toimittamista STUK:lle.

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen kertoo, että kaikki Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen suunnitteluaineisto tulee Venäjältä.

– Kaiken dokumentaation pitää olla tehty meidän laitostamme varten. Mitään suunnitteluaineistoa ei voi suoraan kopioida toiseen maahan rakennetusta vastaavasta laitoksesta, hän sanoo.

STUK on jatkanut Fennovoimaan ja Rosatomia Suomessa edustavaan RAOS Projektiin tekemiään valvontatarkastuksia. STUK:n mielestä laitostoimittajan organisoituminen ja vaadittavien johtamisjärjestelmien kehitys ei vastaa rakentamislupahakemuksen jättämisen yhteydessä esitettyjä suunnitelmia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)