Verkkouutiset

Asiantuntijat uskovat pienten asuntojen vuokrien nousuun pääkaupunkiseudulla

Vuokra-asuntojen kysyntä on edelleen suurta, mutta tarjonta jatkaa kasvuaan, arvioivat vuokramarkkinoiden asiantuntijat kiinteistöalan yhteistyöjärjestön Raklin kyselyssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuokra-asuntojen kysyntä on Raklin asiantuntijakyselyn mukaan edelleen suurta ja etenkin vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen tarjonta jatkaa kasvuaan. Asuntovuokrien odotetaan Raklin mukaan kuitenkin nousevan vain maltillisesti.

Neljä viidestä kyselyn vastaajasta ennakoi pienten asuntojen vuokrien nousevan pääkaupunkiseudulla seuraavien 12 kuukauden aikana.

Sen sijaan suurten asuntojen vuokrien nousuun pääkaupunkiseudulla uskoi vain vajaa kolmannes vastaajista. Noin puolet ennakoi isojen asuntojen vuokrien pysyvän ennallaan, ja vuokrien laskua odotti noin viidennes.

Muissa kasvukeskuksissa vuokrannousuodotukset vaihtelevat. Tampereen ja Turun seudulla pienten asuntojen vuokrien nousuvauhdin odotettiin olevan samaa luokkaa kuin pääkaupunkiseudulla.

Suurten asuntojen vuokrien nousuun uskoi Turussa reilu kolmannes, Tampereella viidennes ja muissa kaupungeissa kehnoimmillaan vain kymmenesosa vastaajista

Lähes kaikki vastaajat arvioivat vuokra-asuntojen tarjonnan lisääntyvän seuraavan vuoden aikana. Lähes kaksi kolmesta uskoi myös valtion tukeman tuotannon kasvavan.

Eniten omistuksiaan lisäävät vastaajien mukaan instituutiosijoittajat sekä kiinteistösijoituksiin keskittyneet kotimaiset rahastot ja yhtiöt. Viime syksyn tapaan lähes kaksi kolmasosaa vastaajista odotti myös ulkomaisten sijoitusten lisääntyvän.

Vilkas rakentaminen näkyy vastaajien mukaan nyt markkinoilla rakennuskustannusten nousuna ja työvoiman saatavuuden heikentymisenä, mikä haittaa asuntorakentamista.

Raklin kyselyyn vastasi maaliskuussa 67 vuokra-asuntomarkkinoiden asiantuntijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)