Verkkouutiset

Rakentaminen kasvaa ennakoitua nopeammin kaupunkien imussa

Rakentamisen suhdannekäänne on Rakennusteollisuus RT:n mukaan toteutumassa odotettua jyrkempänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusteollisuus RT ennustaa tälle vuodelle rakentamiseen 6,5 prosentin kasvua. Vielä viime huhutikuussa RT arvioi kasvun jäävän 3,5 prosenttiin. RT uskoo nousun jatkuvan vielä ensi vuonnakin, mutta selvästi maltillisempana.

Talonrakennustöiden aloitusten arvioidaan tänä vuonna yltävän 38,5 miljoonaan kuutiometriin. Se on vähemmän kuin pitkän aikavälin keskiarvo, mutta lähes viidenneksen viime vuotta enemmän. Vastaavalla tasolla oltiin viimeksi viitisen vuotta sitten.

– Myönteisen kehityksen taustalla on kaupunkien imu ja talouden lievä elpyminen. Työttömyyden hieman helpotettua kotitaloudet ovat aktivoituneet myös asuntokaupoille ja patoutunut kysyntä purkautuu. Rakentaminen puolestaan kannattelee kotimarkkinoita, RT:n pääekonomisti Sami Pakarinen kertoo.

Tänä ja ensi vuonna aloitetaan arviolta 34 000 asunnon rakentaminen. RT:n toimitusjohtajan Tarmo Pipatin mukaan pitkään odotettu lyhyt korkotukimalli ei kuitenkaan lisää vuokra-asuntojen tuotantoa toivotusti. Mallille myönnetyt valtuudet riittävät hänen mukaansa vain muutaman sadan asunnon aloittamiseen ensi vuonna.

– Asumisen korkea hinta kasvukeskuksissa estää jatkossakin työvoiman liikkuvuutta ja siten työllisyyden paranemista, ellei asuntopolitiikassa ryhdytä järeisiin toimiin, Pipatti varoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)