Verkkouutiset

Raisio-konsernin tehdasalueen höyry ja lämpö tuotetaan puuhakkeesta

Rehu- ja elintarviketeollisuutta harjoittavan Raisio-konsernin tehdasalueelleen rakentama bioenergialaitos vihittiin käyttöön keskiviikkona Raisiossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi bioenergialaitos tuottaa kaiken Raision tehdasalueella tarvittavan teollisuushöyryn ja kaukolämmön paikallisilta toimijoilta hankitusta puuhakkeesta. Investoinnin arvo on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Bioenergialaitoksen ansiosta Raision tehdasalue muuttuu Raision väliaikaisen toimitusjohtajan Jarmo Puputin mukaan hiilineutraaliksi.

– Raision tavoite on korvata fossiiliset polttoaineet uusiutuvalla energialla aina, kun se on ekologisesti ja taloudellisesti kannattavaa. Oma bioenergialaitos on Raisiolle tärkeä ja hieno kehitysaskel kohti kestävämpää ruuantuotantoa, Puputti kertoo Raision tiedotteessa.

Uuden laitoksen vuosituotanto noin 50 gigawattituntia, mikä Raisio-konsernin mukaan riittää kaikille tehdasalueen yrityksille.

Vuorokaudessa uusi laitos käyttää kahdesta kolmeen rekka-autollista puuhaketta, joka hankitaan noin sadan kilometrin säteeltä Raisiosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)