Verkkouutiset

Postialalle tulon kynnys madaltuu: postitoimiluvista luovutaan

Hallitus esittää, että valtioneuvoston myöntämistä postitoimiluvista luovuttaisiin. Jatkossa kirjelähetyksiä koskeva postitoiminta edellyttäisi ilmoitusta Viestintävirastolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Postimarkkinat avattiin kilpailulle postilailla vuonna 2011, ja nyt hallinnollisesti raskaasta toimilupajärjestelmästä luovuttaessa madalletaan alalle tulon kynnystä.

Nykyisten toimilupaehtojen katsotaan estävän tai hidastavan postiyritysten alalle pääsyä ja toiminnan käynnistämistä. Käytännössä kukaan uusista toimijoista ei ole aloittanut postitoimintaa tarkkarajaisten ehtojen vuoksi.

Esityksen mukaan postilaki sisältäisi nykyisissä toimiluvissa olevat velvollisuudet kirjeiden merkitsemisestä siten, että ne ovat erotettavissa muiden toimijoiden lähetyksistä sekä virheellisesti jaettujen lähetysten palauttamisesta.

Ilmoituksen tekeminen Viestintävirastolle koskisi vain niitä yrityksiä, jotka käynnistävät toimintansa lain voimaantulon jälkeen. Nykyisten toimiluvanhaltijoiden ei tarvitsisi tehdä ilmoitusta toiminnan aloittamisesta.

Voimassa oleva yleispalveluvelvollisuus ja siihen liittyvät velvollisuudet säilyisivät myös ennallaan, eikä Viestintäviraston tarvitsisi nimetä yleispalvelun tarjoajaa tai sille asetettavia velvollisuuksia.

Hallitus antoi esityksen postilain muuttamisesta eduskunnalle torstaina. Muutoksen voimaantuloajaksi esitetään 1. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)