Verkkouutiset

Insinööriliiton mielestä VTT:n irtisanomiset leikkaavat tulevaisuudesta

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokarin mielestä VTT:n mittavat henkilöstövähennykset heikentävät teknologian tutkimusta ja tuotekehitystä sekä tulevaisuuden haasteisiin valmistautumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Henkilökuntaa vähentämällä ei luoda edellytyksiä uudelle kasvulle. Ei tästä pelkästään valtiota voi syyttää, iso osa yrityksistä on unohtanut uusien innovaatioiden merkityksen menestykselle jo ajat sitten, Pertti Porokari sanoo tiedotteessaan.

Teknologian tutkimuskeskus VTT ilmoitti keskiviikkona vähentävänsä 355 työntekijää, joista noin 250 irtisanotaan. Loput henkilöstövähennykset toteutetaan eläköitymisten ja määräaikaisuuksien päättymisten kautta.

Porokarin mielestä on kyseenalaista, että valtion omistama tutkimuslaitos vähentää näin rajusti väkeä. Hänen mielestään toimenpide on ristiriidassa muun muassa työurien pidentämisen kanssa.

– Valtion omistaman tutkimuslaitoksen rajut henkilöstövähennykset kertovat valitettavasti tämän hetkisestä yhteiskunnallisesta ilmapiiristä. Väkeä pannaan pihalle, tuotekehitystä supistetaan, yrityksissä juuri kukaan ei mieti asioita yhtä kvartaalia pidemmälle.

– Suomessa eletään kädestä suuhun, mikä on varsin lyhytnäköistä. Mistä löytyvät nousun vaatimat uudet ideat ja menestystuotteet, kun kehittämisestä ja tutkimuksesta säästetään kaikkialla, Porokari kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)