Verkkouutiset

Pohjois-Pohjanmaa panostaa biotalouteen – tuhansia työpaikkoja luvassa

Pohjois-Pohjanmaalla aletaan toteuttaa biotalouden kehittämisstrategiaa, jolla yritetään luoda 4 000 työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Biotalous on arvioitu keskeiseksi kasvualaksi Pohjois-Pohjanmaan maakuntasuunnitelmassa ja – ohjelmassa.

– Pohjois-Pohjanmaalla on runsaasti uusiutuvia luonnonvaroja, täällä on siihen liittyvää osaamista ja myös pitkä kokemus näiden luonnonvarojen hyödyntämisestä, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Samuli Pohjamo Pohjois-Pohjanmaan liiton tiedotteessa.

Uusiutuvien luonnonvarojen jalostusketjujen vuotuinen liikevaihto on Pohjois-Pohjanmaan liiton mukaan 3,5 miljardia euroa, ja ketjut työllistävät 13 000 henkilöä.

Biotalouden kehittämisstrategian tavoitteena on luoda vuoteen 2030 mennessä kahden miljardin euron kasvu alan liikevaihtoon ja 4 000 työpaikkaa.

Strategia on laadittu Pohjois-Pohjanmaan liiton Pohjoinen bio -hankkeen ja Oulun yliopiston Alueellisen biotalous-toiminnan tilan ja kehityspotentiaalin kartoitus -hankkeen yhteistyönä.

Kehitysteemoja ovat muun muassa biojalostamot, puunjalostus, bioenergiatuotteet, elintarvikejalostus, teollinen marjanviljely, biotalouden innovaatiot, turpeen jalostus ja materiaalien kierrätys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)