Verkkouutiset

Pienpanimot haluavat myydä olutta suoraan kuluttajille ‒ mihin jäi lakiehdotuksesta?

Pienpanimoliiton puheenjohtaja ihmettelee, miten ulosmyyntioikeutta ei ole kirjattu alkoholilain muutosehdotukseen, vaikka suomalaiset ja kansanedustajat kannattavat sitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen ihmettelee liiton tiedotteessa, miksi ehdotuksessa alkoholilain uudistamiseksi ei ole sanallakaan mainittu pienpanimoiden ulosmyyntioikeutta. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula julkaisi ehdotuksen lakiuudistuksesta viime torstaina.

Tuhkasen mukaan selvä enemmistö suomalaisista ja kansanedustajista on valmis sallimaan pienpanimo-oluitten myynnin panimolta suoraan kuluttajalle alkoholiprosenttiin katsomatta.

Verkkouutiset teki tammikuussa kyselyn eduskuntaryhmien puheenjohtajille alkoholisääntelystä ja ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamisesta. Kyselyssä ryhmäjohtajat suhtautuivat pienpanimoiden ulosmyyntioikeuteen myönteisesti.

Tuhkasen mukaan ulosmyyntioikeus auttaisi etenkin aloittelevia panimoita ja sillä olisi myös työllistävä ja matkailualaa piristävä vaikutus. Pienpanimoliitto toivoo, että ulosmyyntioikeus tulee mukaan aikanaan eduskunnalle annettavaan lakiesitykseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)