Verkkouutiset

Paikallista sopimista ja ansiosidonnaisen uudistusta ei kytketä neuvotteluihin

Hallitus aikoo pitää kiinni siitä, että paikallisen sopimisen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistuksia ei kytketä kilpailukykyneuvotteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutisten tietojen mukaan hallitus aikoo päättää itse ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja paikallisen sopimisen uudistusten sisällöstä. Näin ollen työmarkkinajärjestöillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa niiden sisältöön, vaikka järjestöjen välillä saataisiin vielä aikaan neuvottelut kilpailukykytoimista.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi työmarkkinakeskusjärjestöille kaksi viikkoa sitten ”muutaman viikon aikaikkunan” neuvotella omista esityksistään kustannuskilpailukykyä parantaviksi toimiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Verkkouutisten tietojen mukaan kuitenkin erityisesti palkansaajapuolella halutaan ensin nähdä hallituksen esitykset paikallisesta sopimisesta ja ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta ennen kuin keskusteluissa mennään eteenpäin.

Tämän hetkisiä työmarkkinoiden välisiä keskusteluita kuvataan ”näennäiskeskusteluiksi”. SAK:lla ei ole ollut valmiutta sitoutua viiden prosentin yksikkötyökustannuksia alentaviin toimiin.

Juha Sipilä kertoi tiistaina, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistus aiotaan toteuttaa lyhentämällä sen kestoaikaa sadalla päivällä.

Selvitysmies Harri Hietalan oli tarkoitus kertoa paikallisen sopimisen uudistuksen sisällöstä torstaina, mutta näillä näkymin selvityksestä tiedottaminen viivästyy muutamalla päivällä.

Hallituksen näkökulmasta paikallisen sopimisen uudistus on kilpailukykytoimia tärkeämpi, koska se parantaisi työmarkkinoiden joustavuutta pysyvällä tavalla. Yksikkötyökustannuksia alentavat toimet taas tuovat työnantajille vain hetkellisen helpotuksen kustannuksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)