Verkkouutiset

OP-Pohjolan kehitys ollut vakaassa nousussa

Finanssiryhmä OP-Pohjolan tuloskunto on ollut vahva tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan OP-Pohjola on onnistunut pitämään kurssinsa vakaana hyvin haastavassa toimintaympäristössä.

– Kaikki kuluvan vuoden neljännekset ovat ryhmätasolla olleet tuloksellisesti merkittävästi edellisvuotta parempia. Viimeisimmän neljänneksen tulos oli samalla kaikkien aikojen paras kolmas kvartaali. Yhdeksän kuukauden tuloksemme on jo nyt suurempi kuin koko kalenterivuoden 2013 tulos, Karhinen luettelee ryhmän tulostiedotteessa.

OP-Pohjola-ryhmän tulos ennen veroja kasvoi tammi-syyskuussa vuodentakaisesta 21 prosenttia 739 miljoonaan euroon. Tämä yhdeksän kuukauden tulos ylitti 5 prosentilla koko viime vuoden tuloksen.

Tulosta paransivat PO-Pohjolan mukaan erityisesti korkokatteen ja vahinkovakuutuksen sijoitustoiminnan tuottojen kasvu.

Pankkitoiminnan tulos ennen veroja kasvoi 48 prosenttia 468 miljoonaan euroon, vahinkovakuutuksen 18 prosenttia 190 miljoonaan ja Varallisuudenhoidon 43 prosenttia 140 miljoonaan.

– Markkina-asemamme on vahva ja edelleen vahvistuva. Alkuvuoden 2014 aikana kasvumme selkeä painopiste on ollut varallisuudenhoidon tuotteissa ja palveluissa. Myös vahinkovakuutuksessa kasvumme on ollut nopeaa. Luotonannon markkinakasvu on sen sijaan oleellisesti hidastunut, niin myös meillä. Yleisen epävarmuuden siivittämänä asiakkaiden investointi- ja kulutuspäätökset ovat lähes kokonaan jäädyksissä, Karhinen kertoo.

OP-Pohjola-ryhmä arvioi tuloksensa ennen veroja arvioidaan muodostuvan selvästi suuremmaksi kuin viime vuonna, jos toimintaympäristö ei heikenny merkittävästi. Tuloskehityksen merkittävimmät epävarmuustekijät liittyvät nopeisiin ja odottamattomiin sijoitusympäristön muutoksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)