Verkkouutiset

Nokian Rajeev Suri: Hyvä vuosineljännes mutta edessä ”joitain haasteita”

Nokian toimitusjohtajan Rajeev Suri on optimistinen Nokian suorituskyvyn suhteen hyvän vuosineljänneksen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rajeev Surin mukaan Nokian toinen vuosineljännes oli hyvä. Vertailukelpoinen liikevaihto laski vuodentakaisesta yhden prosentin 5,63 miljardiin euroon, mutta liikevoitto kasvoi 73 prosenttia 574 miljoonaan.

FIM-pankin torstaisessa aamukatsauksessa tulosraportin arvioitiin olevan kokonaisuudessaan hieman odotuksia vahvempi.

Surin mukaan tuloksen taustalla olivat Nokia Technologies -liiketoiminnan erinomainen suoritus sekä verkkoliiketoiminnan vahvat bruttokateprosentit ja entisestään parantunut liikevaihto.

Tämän vuoden markkinaolosuhteet ovat hänen mukaansa kuitenkin hieman ennakoitua haastavammat viestintäpalvelujen tarjoajien keskuudessa.

– Tämänhetkisen arviomme mukaan markkinan supistuminen on 3–5 prosentin paikkeilla, kun aiempi näkemyksemme supistumisesta oli muutaman prosentin luokkaa, Sur kertoo osavuosikatsauksessa.

Hän kertoo silti uskovansa, että Nokian kurinalainen toimintamalli saattaa yhtiön näistä haasteista huolimatta hyvään asemaan.

– Näemme lisäksi Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa merkkejä 5G:n kehityksen nopeuttamisesta sekä merkittävien käyttöönottojen aloittamisesta vuonna 2019.

Yhteenvetona Suri toteaa, että joitain haasteita on edessä tänä vuonna, mutta on myös syitä olla optimistinen Nokian suorituskyvyn suhteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)