Verkkouutiset

Maitotilojen määrä lähes puolittuu vuoteen 2020 mennessä

Maitotilojen rakennemuutos kiihtyy ja tilojen jatkamishalukkuus laskee entisestään kohti vuotta 2020.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tämä käy ilmi Raisioagron teettämästä Maitotilojen näkymät 2015–2020 –tutkimuksesta. Muutoksen vauhti on kasvanut vuotta aiemmin toteutettuun kyselyyn nähden.

Tällä hetkellä Suomessa on 8241 lypsykarjatilaa ja vuoteen mennessä 2020 jäljellä arvioidaan olevan enää 4500 tilaa. Vuosi sitten arvio oli vielä 5450 tilaa, joten tilamäärän ennuste vuoteen 2020 on laskenut 950:llä vuotta aiemmasta.

– Tämä on laajuudeltaan millä tahansa toimialalla syvä ja laaja rakennemuutos. Tämä vaatii koko toimialalta uudenlaista tekemistä. Uskon että paras lääke on innovaatioiden ja digitaalisuuden älykäs yhdistelmä. Hyvä esimerkki tästä on robottitilojen reaaliaikainen tuotosseuranta, jolla on suora vaikutus tilan tuottavuuden parantumiseen, kertoo Raisioagron toimitusjohtaja Jarmo Puputti.

– Kun maitotilojen määrä tippuu 45 prosenttia neljän vuoden aikana, kääntyy koko toimiala uuteen asentoon. Rakennemuutos mahdollistaa myös kehittävien tilojen kannattavuuden parantumisen, jos panostetaan tuottavuuden kannalta kriittisille alueille, Puputti jatkaa.

Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n toukokuussa toteuttamaan kyselyyn vastasi yhteensä 1032 suomalaista maidontuottajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)