Verkkouutiset

Tämä on maailman eksklusiivisin verkkosivu: yksi vierailija kerrallaan, jonotusaika yli kuukausi

Kymmenet tuhannet jonottavat ”maailman eksklusiivisimmaksi verkkosivustoksi” kutsutulle sivulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Salamyhkäisen sivuston takana on CBC Newsin mukaan Justin Foley. Hänen sivustonsa MostExclusiveWebsite.com on nimensä mukaisesti maailman eksklusiivisin verkkosivusto. Sinne päästetään vain yksi ihminen kerrallaan.

Pahimmillaan sivustolle jonottaa jopa 50 000 ihmistä. Käytännössä se merkitsee noin 35 päivää.

Jonotus toimii samoin kuin esimerkiksi pankissa. Kaikille jaetaan jonotusnumerot ja sisäänpääsyä varsinaiselle sivustolle tulee odottaa toisella sivulla, jolla numerot ”huudetaan”. Sivusto ei myöskään seuraa käyttäjiä. Eli mikäli sivulta poistuu, menettää paikkansa jonossa.

Foley kertoo Washington Postille kaikkiaan 300 000 ihmisen pyrkineen sivulle tiistain jälkeen. Heistä vain noin 55 000 on päässyt sisään.

”Internet on suunniteltu avoimeksi; entä jos tekisinkin verkkosivuston, joka on antiteesi yhdelle Internetin määräävistä ominaisuuksista”, Foley kertoo sivuston taustoista.

Jonon voi myös välttää. Videopalvelu Youtubesta löytyy video, joka näyttää, millainen yllätys jonottavia odottaa. Sen voi katsoa tästä.

MostExclusiveWebsite.com nousi suureen suosioon sen jälkeen, kun se valittiin maailman hyödyttömimmäksi verkkosivustoksi Johnny Lists –blogissa. Se voitti muun muassa vuodesta 1994 lähtien pyörineen purple.com -sivuston, jolla ei näytetä muuta kuin purppuraa väriä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)