Verkkouutiset

LM: Tulli pelkää verohävikkiä

Tulli pelkää, että ensi vuonna uudistuva maahantuonnin arvonlisäverotus johtaa mittavaan verohävikkiin, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä hetkellä alvit kerää Tulli, mutta vuodenvaihteen jälkeen se siirtyy Verohallinnon vastuulle. Samalla maahantuojalta ei vaadita enää Tullin niin sanottua luottoasiakkaan lupaa tai vakuutta verojen maksun takaamiseksi.

Tullin mukaan tämä lisää riskiä, että yhä useampi maahantuoja jättää veronsa maksamatta.

– Meidän pelkomme on se, että jos yritys ei maksa veroaan, niin saatavan turvaamiseksi ei ole olemassa mitään keinoja. Ja kun kantomääriä katsotaan, niin se tarkoittaa satojen miljoonien veroriskejä, Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosaston päällikkö Jarkko Saksa toteaa muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

Tullin vastuulla olleista maahantuonnin arvonlisäveroista maksamatta jää vain promille eli 0,1 prosenttia, kun taas Verohallinnon kotimaassa keräämistä alveista kato on kaksi prosenttia. Tullin asiakkuus- ja veronkantojohtaja Tom Fermin mukaan uudistus saattaa pahimmassa tarkoittaa sitä, että maahantuojien maksamattomuus lähestyy samaa tasoa.

– Yksinkertaisella matematiikalla, jos me olemme kantaneet veroa 2,4 miljardia, niin kaksi prosenttia siitä on 50 miljoonaa euroa. Kymmenessä vuodessa se olisi puoli miljardia vähemmän verotuloja, Ferm ynnää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)