"Kunnallisten liikelaitosten suosiminen pitää lopettaa"

Lääkäripalveluyritykset ry:n mielestä kunnallisten työterveyshuollon liikelaitoksille ei saa enää antaa lisäaikaa, vaan niiden toiminta pitää yhtiöittää tämän vuoden aikana.

  • LKS 20121209 - Terveystestejä, verenpaineenmittaus. LEHTIKUVA / JARNO MELA

    Työntekijän verenpainetta mitataan.

    ()

Lääkäripalveluyritykset ry vastustaa suunnitelmia antaa kunnallisille työterveyshuollon liikelaitoksille kahden vuoden lisäaika toimintansa yhtiöittämiseksi. Yhdistys muistuttaa, että viime keväänä niille annettiin jo kertaalleen lisäaikaa tämän vuoden loppuun asti.

Liikelaitosmuodossa toimiminen antaa näille toimijoille Lääkäripalveluyritykset ry:n mukaan noin 10−30 prosentin kilpailuedun yksityisiin yrityksiin nähden.

– Vaadimme, että lisäaikaa ei enää anneta ja jatkuva kunnallisten liikelaitosten suosiminen lopetetaan. Maan talous pitää laittaa kuntoon. Rahan siirtäminen taskusta toiseen ja kilpailuvääristymien aiheuttaminen eivät ratkaise taloutemme haasteita – päinvastoin, toteaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Ismo Partanen tiedotteessa.

Partasen mielestä lainsäädännöllä mahdollistettavat työterveyshuollon liikelaitosten kilpailuedut ovat verrattavissa dopingiin.

– Hyväksyisimmekö me esimerkiksi norjalaisten hiihtäjien systemaattisen epohormonin käytön, hän kysyy.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.