Verkkouutiset

Kreikan eläkeläisistä 75 prosenttia varhaiseläkkeellä

Kreikan työministerin mukaan kolme neljäsosaa Kreikan eläkeläisistä nauttii varhaiseläkettä, kertoo Greek Reporter.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan työministeri Yiannis Vroutsis esitti keskiviikkona eduskunnassa Kreikassa laskelmat, joiden mukaan Kreikan eläkeläisistä 75 prosenttia nauttii varhaiseläkettä.

Vroutsisin mukaan Kreikan eläkeläiset yrittävät varmistaa varhaisen eläkkeelle pääsynsä lakiehtojen kautta, jotka mahdollistavat työnteon lopettamisen ennen 61 vuoden ikää.

– Julkisella sektorilla 7,91 prosenttia jää eläkkeelle 26 ja 50 ikävuoden välillä, 23,64 prosenttia 51 ja 55 ikävuoden välillä ja 43,56 prosenttia 56 ja 61 ikävuoden välillä, Vroutsis selvensi.

Vroutsisin mukaan luvut IKA-sosiaalivakuutusjärjestelmään kuuluvista kreikkalaisista sen sijaan 26 – 50-vuotiaana eläkkeelle jää 4,44 prosenttia, 51 – 55-vuotiaana 12,83 prosenttia ja 56 – 61-vuotiaana 58,61 prosenttia. Lisäksi Vroutsis mainitsi, että terveysrahastojen asiakkaista 91,6 prosenttia jäi eläkkeelle ennen varsinaista eläkeikää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)