Verkkouutiset

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista uuteen huippuun

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan naisjohtajien osuus hallituspaikoista on noussut uuteen ennätykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naisten osuus kaikista suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista nousee tänä keväänä 25 prosenttiin ja suurissa pörssiyhtiössä 32 prosenttiin.

Koskaan aiemmin naisilla ei ole ollut yhtä suurta osuutta kaikista hallituspaikoista. Vielä vuonna 2008 osuus oli ainoastaan 12 prosenttia.

– Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on ollut pitkään kansainvälisesti verraten huipputasolla. On hienoa huomata, että naisten edustus hallituksissa jatkaa yhä kasvuaan kaikenkokoisissa yhtiöissä, toteaa Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen.

Suurissa pörssiyhtiöissä naisten osuus hallituspaikoista nousee tänä vuonna 32 prosenttiin, mikä sekin on uusi ennätys Suomessa. Luku on erittäin korkea myös kansainvälisessä vertailussa.

Myös keskisuurissa ja pienissä pörssiyhtiöissä naisten osuus hallituksissa kasvaa. Keskisuurissa yhtiöissä osuus kasvaa viime vuoden 24 prosentista 26 prosenttiin ja pienissä pörssiyhtiöissä 19 prosentista 20 prosenttiin.

Jos hallituksiin uudelleen valittuja jäseniä ei oteta huomioon, naisten osuus oli jo 35 prosenttia kaikista vuonna 2016 uutena nimitetyistä hallitusjäsenistä.

– Huomionarvoista on, että Suomessa kehitys on tapahtunut yhtiöiden omasta aloitteellisuudesta. Taustalla on itsesääntely, eikä viranomaisten tai lainsäädännön pakottavaa ohjausta ole tarvittu, Turunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)