Verkkouutiset

Osakkeet romahtivat Kiinassa – paniikinomainen myynti jatkuu

Kiinan talouskasvu näyttää merkkejä hiipumisesta, kertoo The Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan osakkeiden arvo on kaksinkertaistunut viime marraskuun ja kesäkuun puolivälin välillä. Viimeisten viikkojen aikana osakkeet ovat kuitenkin romahtaneet ja nyt niiden arvo on laskenut jo 30 prosenttia siitä, mitä se oli neljä viikkoa sitten.

Kiinan keskuspankki leikkasi korkotasoja viime viikolla, mutta se ei auttanut romahdukseen. Analyytikot olivat epäilleet, että lainausmaksujen leikkaaminen myynnin vakauttamiseksi ylikuumentuneilla markkinoilla ei toimisi edes lyhyellä aikavälillä. Arvelut osoittautuivat oikeiksi: paniikinomainen osakkeiden myynti on jatkunut tällä viikolla.

Pörssimarkkinoiden alamäessä monet sijoittajat ovat lainanneet välittäjältä ostaakseen arvopapereita. Tämän menetelmän kautta välittäjä voi vaatia lisää rahaa, jos arvopaperien hinta laskee.

Kiinan talouskasvu on näyttänyt merkkejä hiipumisesta ja seuraavat bruttokansantuotteen luvut saattavat osoittaa Kiinan talouskasvun olleen yhtä hidasta, kuin ennen taantumaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)