Verkkouutiset

Kesätyöntekijä – muista ainakin seuraavat asiat

Poliisitarkastaja Antti Simanaisen mukaan lyhyestäkin työsuhteesta on aina hyvä tehdä kirjallinen työsopimus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä viikolla käynnistyvässä harmaan talouden tiedotuskampanjassa muistutetaan työntekijöiden oikeuksista sekä pimeään työhön liittyvistä riskeistä, kerrotaan sisäministeriöstä.

Kohderyhmänä ovat keväällä työelämään siirtyvät nuoret ja kesätyöntekijät.

– Lyhyestäkin työsuhteesta on aina hyvä tehdä kirjallinen työsopimus. Se on oikeudenmukaisen palkkauksen ja työehtojen perusta. Työnantaja, joka ei huolehdi lakisääteisistä velvollisuuksistaan, ei todennäköisesti huolehdi työturvallisuudestakaan lain edellyttämällä tavalla, Simanainen muistuttaa ministeriön tiedotteessa..

Kampanja on osa hallituksen harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan tehostamisohjelmaa. Se on jatkoa vuosittaiselle harmaan talouden tiedotuskampanjalle, joka aloitettiin vuonna 2012.

– Pimeästä työstä palkka maksetaan usein käteisenä. On hyvä muistaa, että Suomessa palkka on maksettava pankkitilille. Jokainen voi tarkistaa veroilmoituksestaan, että palkasta on työnantajan toimesta maksettu lakisääteiset maksut, Simanainen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)