Verkkouutiset

Helsingin seudulta viedään kohta palveluja enemmän kuin tavaroita

Helsingin seudun osuus Suomen nopeasti kasvavasta palveluviennistä on reilusti yli puolet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen koko palveluviennistä on Helsingin seudun osuus 55–60 prosenttia. Vientituloa alueella kertyi viime vuonna 9–10 miljardin euroa, kerrotaan Helsingin seudun kauppakamarista.

– Helsingin seudulla palveluiden vientiliikevaihto lähestyy jo tavaraviennin vastaavia lukuja, kertoo johtaja Pia Pakarinen Helsingin seudun kauppakamarista.

Informaatiopalveluiden toimialalla palveluviennin osuus alueen yritysten liikevaihdosta on hänen mukaansa arviolta kolmannes ja liike-elämän palveluissa noin 15 prosenttia.

Helsingin seudulla tuotetaan Suomen it-palveluiden liikevaihdosta noin 65 prosenttia ja liike-elämän palveluista noin 55 prosenttia. Näiden toimialojen osuus alueen työpaikkamäärästä on noin neljännes.

Koko Suomen palveluviennin arvo kasvoi viime vuonna 15 prosenttia ja ylitti vuoden 2008 tason. Yli 40 prosenttia palveluviennistä koostuu it-palveluista ja 25 prosenttia liike-elämän palveluista.

It-palveluja ovat esimerkiksi televiestintä, tietojenkäsittely ja tietopalvelut. Liike-elämän palveluja ovat puolestaan tutkimus ja kehittäminen, konsultointi sekä tekniset palvelut.

Suomen palveluviennin suurimmat kohdemaat ovat Ruotsi, USA, Iso-Britannia, Saksa ja Kiina. Ruotsin ja USA:n osuudet palveluviennistä ovat Pakarisen mukaan jo huomattavasti suuremmat kuin niiden osuudet tavaraviennistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)