Verkkouutiset

Kauppalehti: Nokia suosituin kansanosake Suomessa

Piensijoittaja tekee osto- ja myyntipäätöksensä usein tunteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suosituimpien kansanosakkeiden arvostus on ennätysmäisen korkealla, mutta ostoryntäystä on silti turha odottaa, uutisoi Kauppalehti. Verkkoyhtiö Nokia nousee Euroclear Finlandin tuottamissa tilastoissa ykköspaikalle.

Kansanosakkeiksi kutsutaan niiden yhtiöiden osakkeita, joita on eniten suomalaisten yksityishenkilöiden omistuksessa. Kauppalehden analyytikko Ari Rajalan mukaan kansanosakkeiden suosittuus voi johtua myös piensijoittajien osaamattomuudesta. Tunne ja taitamaton lukujen tulkinta ohjaavat ostopäätöksiä.

Rajalan mukaan piensijoittajien osakeomistukset ovat myös melko staattisia. Moni ostaa, eikä hae omistuksellaan kovinkaan suuria voittoja esimerkiksi myymällä eteenpäin. Tätä Rajala kutsuu osta ja pidä –osakesäästämiseksi.

Nokian ja muiden kansanosakkeiden suosittuutta selittää osaltaan myös se, ettei kotimaisten yhtiöiden osakkeista olla halukkaita luopumaan tappiolla. Silloin jäädään odottelemaan, että kurssi korjautuu halutulle tasolle.

Rajalan mukaan monella on salkussaan vielä Nokian osakkeita, jotka on ostettu silloin kun kurssi oli yli 50 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)