Verkkouutiset

Pk-yritykset kertovat isojen painostavan pitkiin maksuaikoihin

Perintäpalveluja tarjoavan Intrum Justitian tuoreen maksutaparaportin mukaan kahta kolmesta yrityksestä Suomessa on painostettu myöntämään pidempiä maksuaikoja kuin mihin ne olisivat olleet valmiita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Intrum Justitian tuoreen maksutaparaportin mukaan kahta kolmesta yrityksestä Suomessa on painostettu myöntämään pidempiä maksuaikoja kuin mihin ne olisivat olleet valmiita. Määrä ei yhtiön mukaan ole juuri muuttunut vuodentakaisesta, vaikka pitkiä maksuaikoja on yritetty suitsia uudistamalla maksuaikalakia.

– Monien pienten ja keskisuurten yritysten tilanne on varsin vaikea, kun niiltä vaaditaan pidempiä maksuaikoja. Suurten yritysten neuvotteluasema on niin vahva, että niihin joudutaan suostumaan. Pidentyneistä maksuajoista on syntynyt kierre, koska yritykset jotka ovat joutuneet myöntämään pidempiä maksuaikoja asiakkailleen joutuvat vaatimaan niitä myös itse, toteaa tiedotteessa johtaja Juha Iskala Intrum Justitiasta.

Yhtiön tutkimuksen mukaan 42 prosenttia yrityksistä on joutunut myöntämään pidempiä maksuaikoja myös pk-yrityksille, mikä kertoo kierteen syntyneen. Suuremmille yrityksille pidempiin maksuaikoihin on myöntynyt 73 prosenttia yrityksistä.

Kyselyssä tiedusteltiin, miten yritykset ovat toimineet, kun heitä pyydetään pidentämään maksuehtoa. Vain seitsemän prosenttia yrityksistä koki olevansa sellaisessa tilanteessa, että ne eivät joudu neuvottelemaan pidemmistä maksuehdoista lainkaan. Monet yrittävät huomioida pidentyneen maksuehdon hinnoittelussa.

– Maksuehdosta sopiminen tarkoittaa nyt käytännössä sitä, että suuret yritykset sanelevat ehdot pk-yrityksille. Näin ei saisi olla, sillä maksuajan säännöllisestä pidentämisestä voi koitua myyjälle vakavia likviditeettiongelmia, Iskala huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)