Verkkouutiset

”Kylmä fakta on, että hallitustehtäviin sopivia naisia on vaikeampi löytää kuin miehiä”

Ilmarisen varatoimitusjohtajan Timo Ritakallion mielestä naisia pitää saada nykyistä enemmän talouselämän johtopaikoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On aika kummallista, että maassa, jossa naisten koulutustaso on selvästi miehiä korkeampi, naiset ovat johtajina edelleen vähemmistössä, Ritakallio kirjoittaa Ilmarisen blogissa.

Ritakallion mukaan naisissa on paljon arvokasta osaamista, joka ei tänä päivänä pääse parhaaseen mahdolliseen käyttöön.

– Esteitä on monia, kuten miehinen johtajuuskulttuuri yrityksissä, naisten miehiä heikompi luottamus omaan osaamiseensa sekä perinteiseksi jämähtäneet sukupuoliroolit kotioloissa, hän arvioi.

Työpaikoilla pitää hänen mukaansa rohkaista naisia hakemaan yhä vaativampia tehtäviä. Miehiä on kannustettava käyttämään perhevapaita. Naisille suunnattuja mentorointiohjelmia pitää lisätä.

Ritakallio ei kuitenkaan pidä lainsäädännöllä määrättäviä kiintiöitä välttämättömänä ratkaisuna naisten aliedustukseen pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Pakollisten kiintiöiden vaihtoehtona hän mainitsee eläkeyhtiöiden mahdollisuudet vaikuttaa hallitusten kokoonpanoon nimitystoimikuntien kautta. Esimerkiksi Ilmarisella on suurena omistajana edustus usean yrityksen nimitystoimikunnassa.

– Teemmekin kovasti töitä edistääksemme ammattitaitoisten naisten valintaa hallituksiin – usein se ei ole helppoa, sillä kylmä fakta on, että hallitustehtäviin sopivia naisia on vaikeampi löytää kuin miehiä. Tämä taas on seurausta siitä, että hallituksen jäsenellä on oltava laajaa kokemusta liikkeenjohdollisista tehtävistä – ja kuten sanottu, johtotehtävissä miehet ovat edelleen enemmistönä, Ritakallio selittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)