Verkkouutiset

Teollisuuden ja kaupan luottamus vahvistui Saksassa

Yritysten luottamus on Ifo-tutkimuslaitoksen mukaan vahvistunut Saksassa toukokuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaisen Ifo-tutkimuslaitoksen mukaan yritysten luottamus on vahvistunut Saksassa kaikilla sektoreilla toukokuussa. Rakennusalalla luottamus on jopa ennätyksellisen korkealla.

Yritykset ovat Ifon mukaan selvästi aiempaa tyytyväisempiä nykyiseen suhdannetilanteeseensa. Lisäksi yritysten odotukset tulevien kuukausien kehityksestä ovat parantuneet merkittävästi. Laitos arvioikin Saksan talouskasvun nyt vahvaksi.

Teollisuuden suhdannetilanne on parantunut jo kolmatta kuukautta, ja yritykset arvioivat tilanteensa aiempaa hieman myönteisemmäksi. Myös teollisuusyritysten odotukset ovat parantuneet merkittävästi, ja erityisesti mielialat ovat kohentuneen investointitavaroiden valmistajille.

Tukku- ja vähittäiskaupassa luottamus on myös kääntynyt nousuun huhtikuun laskun jälkeen. Tyytyväisyys nykytilanteeseen on parantunut varsinkin vähittäiskaupassa, kun taas tukkukaupassa erityisesti odotukset tulevasta ovat vahvistuneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)